Máte rádi hrášek i těstoviny? Pak vyzkoušejte tento recept. Nezvyklá kombinace špaget, hrášku, horčice a bylinek.
Hodnocení
3.0
/ 5 (84x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Bazalka
Špagety300 g
Olivový olej3 lžíce
Hrášek mražený150 g
Dijonská hořčice1 lžíce
Kremžská hořčice1 lžíce
Postup přípravy
Bazalku opereme a nasekáme. Špagety povaříme asi 5 minut v osolené vodě. Scedíme je, ale vodu nevyléváme. Do ní vsypeme hrášek a asi 2 minutky jej povaříme.
Hrášek scedíme, ale vývar opět nevyléváme. Vložíme do něj špagety a dovaříme na skus. Hrášek smícháme s hořčicemi, olejem, 3 lžícemi vývaru ze špaget a bazalkou.
Hotové špagety smícháme s hráškovou směsí a ihned podáváme.
Tip: Pokud je nutností mít v každém jídle trochu masa, můžeme přidat sójové kostky (pro vegetariány) nebo si nasucho vyškvařit slaninu nakrájenou na nudličky.