Hrášková polévka s mátou

Krémová polévka z mladého hrášku s voňavou mátou a zakysanou smetanou. Na tuto polévku můžete použít jak čerstvý mladý hrášek, tak mražený.


3.0194x
75 min

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět. Pak přidáme hladkou mouku a orestujeme ji. Za stálého míchání do orestované mouky přilijeme polovinu vývaru a přivedeme ji k varu. Do zahuštěného přilijeme mléko a vaříme asi 15 minut.



Mezitím přivedeme k varu druhou polovinu vývaru a v ní povaříme hrášek.
Mražený hrášek vaříme 5 minut a čerstvý 8 - 10 minut. Pak jej necháme zchladnout. Přidáme jej do uvařeného základu a spolu s nasekanou mátou vše rozmixujeme dohladka. Polévku dáme provařit a ochutíme je solí a pepřem.



Zakysanou smetanu smícháme s kefírem. Hotovou teplou polévku podáváme zjejmněnou lžící smetany s kefírem a zdobíme ji lístky máty.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrášková polévka s mátou

Zpět na recept