Vaření.czReceptyHrášková polévka s mátou

Hrášková polévka s mátou

Krémová polévka z mladého hrášku s voňavou mátou a zakysanou smetanou. Na tuto polévku můžete použít jak čerstvý mladý hrášek, tak mražený.


3.0194x
75 min

Ingredience

sůl
2 lžícemáslo
300 mlmléko
2 kscibule
3 lžícekefír
3 lžícehladká mouka
3 lžícezakysaná smetana
mletý bílý pepř
750 mlzeleninový vývar
600 ghrášek mražený
1 lžícenasekaná máta
máta na ozdobení

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět. Pak přidáme hladkou mouku a orestujeme ji. Za stálého míchání do orestované mouky přilijeme polovinu vývaru a přivedeme ji k varu. Do zahuštěného přilijeme mléko a vaříme asi 15 minut.

Mezitím přivedeme k varu druhou polovinu vývaru a v ní povaříme hrášek.
Mražený hrášek vaříme 5 minut a čerstvý 8 - 10 minut. Pak jej necháme zchladnout. Přidáme jej do uvařeného základu a spolu s nasekanou mátou vše rozmixujeme dohladka. Polévku dáme provařit a ochutíme je solí a pepřem.

Zakysanou smetanu smícháme s kefírem. Hotovou teplou polévku podáváme zjejmněnou lžící smetany s kefírem a zdobíme ji lístky máty.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hrášková polévka s mátou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena