Hrášková polévka s krupicovou zavářkou

Recept na jednoduchou zeleninovou polévku s krupicovou zavářkou.


3.73x
45 min
1×

Ingredience

1 lžíceolej
1 kscibule
1.5 lvoda
2-3 ksmrkev
0.5 balíčkumražený hrášek
2 lžičkymletá sladká paprika

příloha

sůl
1 ksvejce
1 lžícevoda
1 hrstkrupice

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka, můžeme ji i nastrouhat. Hrášek vyjmeme z mrazáku, případně použijeme čerstvý. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V hrnci rozehřejeme olej, cibuli orestujeme, zaprášíme mletou paprikou a necháme za stálého míchání rozvonět. Pozor, aby se paprika nespálila. Přidáme hrášek, mrkev, podlijeme horkou vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut doměkka. Můžeme přidat i kostku bujonu, pokud nám to nevadí, nebo použít zeleninový vývar.

Mezitím si připravíme krupicovou zavářku. Velkou hrst krupice nasypeme do mísy, přidáme celé vejce, trochu vody a soli. Vytvoříme pevné těstíčko, které do připravené polévky nastrouháme na hrubém struhadle a provaříme.

Hráškovou polévku s krupicovou zavářkou podáváme horkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrášková polévka s krupicovou zavářkou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká