Vaření.czReceptyHrášková polévka s estragonem

Hrášková polévka s estragonem

Polévka z čerstvého hrášku je jistě lepší než ta ze sáčku.


5.01x
35 min

Ingredience

4 lžícemáslo
1 ksbrambory
1 kscibule
2 lžičkyestragon
1 lzeleninový vývar
400 gčerstvý hrášek
2 ksstaré rohlíky

podle chuti

sůl
petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme dvě lžíce másla a rohlíky v ní opečeme. Poté rohlíky vyjmeme z pánve a uložíme je do tepla. Zbývající máslo rozpustíme v hrnci a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme bramboru nakrájenou na menší kousky, zalijeme vývarem a vaříme, dokud brambora nezměkne. Přidáme estragon a hrášek a pár minut povaříme. Nakonec směs promixujeme tyčovým mixérem dohladka. Podle chuti hráškovou polévku okořeníme. Hráškovou polévku s estragonem podáváme ozdobenou opečeným rohlíkem a můžeme posypat čerstvou petrželkou.
user-icon

autor Petí


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrášková polévka s estragonem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena