Hrášková krémová polévka s dýňovým olejem

Rychlý recept na chutnou krémovou hráškovou polévku.


4.426x
30 min

Postup přípravy

Menší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V kastrole rozpustíme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Potom přidáme mražený hrášek a restujeme, dokud hrášek nemá pěkně svěží zelenou barvu. Pak hrášek zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme. Můžeme použít i kuřecí vývar nebo vodu.

Polévku necháme krátce povařit, ale hrášek nesmí začít šednout. Dále přidáme smetanu, polévku rozmixujeme, propasírujeme a necháme 3 minut zavařit.

Hráškovou krémovou polévku naservírujeme a na talíři ozdobíme kapkami dýňového oleje.
user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrášková krémová polévka s dýňovým olejem

Zpět na recept