Hrášková kaše s klobáskou a vejcem

Osvědčený recept na dobrou hrachovou kaši z mraženého hrachu. Uvařenou kaši ozdobíme osmaženými kolečky klobásy a rozkrojeným vejcem.


3.712x
30 min

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na půlky. Klobásu nakrájíme na kolečka a ty opečeme

Cibuli osmahneme na sádle, potom přidáme hrášek, zalijeme vodou, přidáme kostku masoxu a povaříme. Když je hrášek uvařený, přidáme ještě nakrájený česnek, osolíme, opepříme a necháme ještě chvilku povařit.

Hrnec odstavíme z plotny a ručním mixérem pořádně všechno rozmixujeme na kaši. Hráškovou kaši dáme zpět na plotnu. Pokud se nám kaše zdá být řídká, můžeme ji zahustit světlou jíškou. Nakonec hráškovou kaši dochutíme rozdrcenou majoránkou.

Hráškovou kaši podáváme s uvařeným vejcem a opečenou klobáskou. Jako přílohu můžeme podávat chleba.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrášková kaše s klobáskou a vejcem

Zpět na recept