Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme sterilovaný hrášek, trochu vody a podusíme. Mezitím si připravíme mléko, ve kterém rozmícháme smetanu a hladkou mouku. Jakmile je hrášek změklý, přidáme smetanovou směs a mícháme. Pokud je omáčka hustá, přidáváme mléko podle potřeby. Přidáme trochu podravky a osolíme. Hrášek na smetaně přivedeme k varu a necháme několik minut vařit, aby omáčka nebyla cítit moukou, což poznáme ochutnáním. Na pánvičce si uděláme volská oka, přidáme je k hrášku na smetaně (na vrch omáčky) a můžeme podávat.
Recept na hráškovou frittatu krok za krokem
Dnes si připravíme omeletu na italský způsob. Oproti té naší je pevnější a přidávají se do ní různé druhy zeleniny, sýrů, bylinek apod. Konzumuje se za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.

Vaříme s hráškem: Jednoduchý hráškový krém krok za krokem
Recept z čerstvého zeleného hrášku na velmi rychlou a jednoduchou polévku, kterou si můžeme připravit se smetanou i bez. Podle fotoreceptu ji zvládne úplně každý.

Autor:pelikanova.b

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena