Hradečtí votroci

Recept na vaječnou omeletu plněnou směsí z krkovice, brambor a hlavně kysaného zelí. Super sytá večeře.


2.91060x
45 min

Postup přípravy

Krkovici a brambory uvaříme samostatně ve vodě doměkka. Pak oboje necháme vychladnout.

Zatím si oloupeme a nasekáme cibuli nadrobno. Zelí propláchneme a překrájíme, abychom v jídle neměli dlouhé nudličky.

Uvařené brambory oloupeme a spolu s krkovicí nakrájíme na plátky.

Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm zpěníme. Přidáme krkovici a brambory, osolíme a osmahneme. Pak přidáme zelí. Směs promícháme, prohřejeme a odstavíme.

Na druhé pánvi rozpálíme olej a vlijeme na něj rozmíchaná a osolená vejce. Lijeme vždy 2 vejce na jednu placku - porci a usmažíme omeletu. Do středu každé omelety dáme část připravené masové směsi. Omelety přeložíme na plech a vložíme do trouby zapéct.

Hotové omelety v půli přeložíme. Hradecké votroky zdobíme strouhaným křenem a podáváme se sterilovanou okurkou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hradečtí votroci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká