Hradecké brambory

Recept na chutnou obdobu francouzských brambor.


2.65x
75 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 lžičkasůl
2 ksvejce
5 ksbrambory
1 kscibule
2 lžičkygrilovací koření
2 lžíceplnotučná hořčice
2-3 kssterilované okurky
20 dkgměkký salám
1 kssmetana na vaření 12%

Postup přípravy

Pět středně velkých brambor oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Měkký salám nakrájíme na kostičky, střední cibuli na proužky a tři malé okurky na kostičky. K bramborám přidáme dvě lžíce plnotučné hořčice, nakrájený měkký salám, nakrájenou cibuli, dvě lžičky grilovacího koření, nakrájené okurky, dvě rozšlehaná vejce, sůl a dvě lžíce oleje. Vše důkladně promícháme, směs vložíme do pekáčku a zalijeme 12% smetanou na vaření. Hradecké brambory pečeme v troubě při 180 °C po dobu 45 minut, potom odejmeme víko a 15 minut dopékáme kůrčičku. Hradecké brambory podáváme ihned po dopečení jako hlavní chod.
user-icon

autor Míra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hradecké brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena