Hrachovka z papiňáku

Výborná a poctivá hrachová polévka.


4.546x
0
9×

Postup přípravy

Zelený suchý hrách den předem namočíme do vody. Před vařením hrách slijeme a dáme vařit i s kořením asi na 1 hodinu do papiňáku. Používám vývar z uzeného, vodu po ohřátí klobásek a párků, nebo jen čistou vodu. Po uvaření vyjmeme koření a hrachovku rozmixujeme tyčovým mixérem. Hrachovka z papiňáku se může i propasírovat, ale je to pracnější. Pak stačí jen hrachovku dochutit a zjemnit smetanou. Můžeme přidat i bylinky podle chuti. Hrachovku z papiňáku doporučuji podávat s opečeným chlebem nebo toasty. Je opravdu výborná.
user-icon

autor cvergl

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hrachovka z papiňáku

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena