Hrachovka z papiňáku

Výborná a poctivá hrachová polévka.


4.546x
0
9×

Postup přípravy

Zelený suchý hrách den předem namočíme do vody.

Před vařením hrách slijeme a dáme vařit i s kořením asi na 1 hodinu do papiňáku. Používám vývar z uzeného, vodu po ohřátí klobásek a párků, nebo jen čistou vodu.

Po uvaření vyjmeme koření a hrachovku rozmixujeme tyčovým mixérem. Hrachovka z papiňáku se může i propasírovat, ale je to pracnější. Pak stačí jen hrachovku dochutit a zjemnit smetanou. Můžeme přidat i bylinky podle chuti.

Hrachovku z papiňáku doporučuji podávat s opečeným chlebem nebo toasty. Je opravdu výborná.
user-icon

autor cvergl


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrachovka z papiňáku

Zpět na recept