Hrachová polévka s uzeným masem

Netradiční recept na sytou hrachovku s uzeným masem, kterou podáváme s pečivem.


2.675x
60 min

Postup přípravy

Uzené maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme.

V hrnci na mírném ohni opečeme uzené maso, které vyjmeme. Na výpek vkládáme cibuli, česnek a orestujeme. Přidáme špenát, opepříme a osolíme.
Dusíme pod pokličkou asi 5 minut.

Potom přilijeme vodu a vsypeme hrách. Vaříme na mírném ohni zakryté, asi 40 minut, dokud hrách nezměkne.

Mírně prochladlou polévku rozmixujeme. Vmícháme smetanu a vrátíme do hrnce uzené maso, přidáme sterilovaný hrášek a dochutíme solí a pepřem. Prohřejeme, ale již nevaříme.

Na talíři posypeme každou porci strouhaným sýrem a zdobíme snítkou petrželky.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrachová polévka s uzeným masem

Zpět na recept