Hrachová polévka s opečenou vekou

Osvědčený recept na úžasnou hrachovou polévku s kostičkami veky.


4.36x
45 min

Ingredience

100 gcibule
0.75 lvoda
0.13 lsladká smetana
1 kgmražený hrášek

podle chuti

1 špetkacukr
1 špetkasůl
1 špetkamletý černý pepř

podle potřeby

6 plátkůveka
20 grostlinný tuk

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Mražený hrášek necháme rozmrazit. Bílou veku nakrájíme na kostičky.

Rostlinný tuk rozpustíme, přidáme kostičky cibule a necháme zesklovatět. Přidáme hrášek, přilijeme 3/4 litru vody a přivedeme k varu. Hrách necháme 10 minut mírně vařit. Nástavcem na kaši nebo v mixéru mírně rozmělníme na kaši. Hrachová polévka má být hustá. Vmícháme sladkou smetanu, opepříme, osolíme a přidáme špetku cukru.

Při střední teplotě rozpustíme na pánvi tuk, přidáme kostičky bílé veky. Opékáme asi 4 minuty dozlatova, přičemž obracíme a osolíme. Na závěr polévku posypeme opečenou houskou.

Hrachovou polévku s opečenou vekou ihned podáváme k jídlu.

Jedna porce hrachové polévky obsahuje asi 370 kcal/1550 kJ + houska asi 120 kcal/500 kJ.
user-icon

autor Markétka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrachová polévka s opečenou vekou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.