Hrachová kaše s pečenými uzenými žebry

Slavnostní verze chudého jídla. Jednoduchý recept.


4.69x
75 min

Postup přípravy

Žebra dáme do pekáče, lehce podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 250 °C.

Hrách v hrnci zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dáme vařit. Občas zkontrolujeme, jestli není málo vody, a případně dolijeme vroucí vodou. Přibližně po 3/4 hodině zkusíme, zda je hrách měkký. Pokud je, při promíchání se začíná tvořit kaše. Pokud ne, vaříme, dokud není měkký. Pak důkladně mícháme, čímž vznikne kaše. Hrachovou kaši osolíme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Ještě krátce povaříme. Krátce před dovařením kaše odklopíme pekáč se žebry a dopečeme je odkrytá.

Hrachovou kaši podáváme s pečenými uzenými žebry.
user-icon

autor Becky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrachová kaše s pečenými uzenými žebry

Zpět na recept