Hraběnčin koláč s broskvemi

Recept na hraběnčin koláč jinak.


4.817x
75 min
2×

Ingredience

5 ksvejce
200 gmáslo
2 lžičkyprášek do pečiva
150 gcukr krupice
150 gcukr moučka
450 ghladká mouka
2 lžícesmetana na vaření

podle chuti

broskve
vanilkový cukr

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Žloutky oddělíme od bílků. Broskve oloupeme a nakrájíme na tenčí měsíčky. Mouku s krupicovým cukrem promícháme s práškem do pečiva, přidáme žloutky, smetanu, máslo a rukama vypracujeme tužší těsto, které rozdělíme na 3 díly.

Jeden díl dáme do sáčku a v mrazáku necháme ztuhnout. Dva díly rozválíme nebo rukama roztáhneme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto pak rozložíme broskve a posypeme vanilkovým cukrem.

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, který rozprostřeme na vrstvu broskví. Na sníh nakonec nastrouháme ztuhlé těsto z mrazáku. Hraběnčin koláč s broskvemi dáme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova při 160 °C asi půl hodiny, záleží na typu trouby.

Hraběnčin koláč s broskvemi je jen malou změnou od klasiky, ale je také dobrý.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hraběnčin koláč s broskvemi

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena