Máslo necháme změknout. Žloutky oddělíme od bílků. Broskve oloupeme a nakrájíme na tenčí měsíčky. Mouku s krupicovým cukrem promícháme s práškem do pečiva, přidáme žloutky, smetanu, máslo a rukama vypracujeme tužší těsto, které rozdělíme na 3 díly.
Jeden díl dáme do sáčku a v mrazáku necháme ztuhnout. Dva díly rozválíme nebo rukama roztáhneme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto pak rozložíme broskve a posypeme vanilkovým cukrem.
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, který rozprostřeme na vrstvu broskví. Na sníh nakonec nastrouháme ztuhlé těsto z mrazáku. Hraběnčin koláč s broskvemi dáme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova při 160 °C asi půl hodiny, záleží na typu trouby.
Hraběnčin koláč s broskvemi je jen malou změnou od klasiky, ale je také dobrý.