Hovězí závitky

Hovězí plátky plněné zeleninou můžeme připravit na dva způsoby. Původní verzi receptu - jemnější, podáváme s knedlíkem. U pikantní přípravy volíme jako přílohu opečené brambory.


4.527x
60 min

Ingredience

30 gslanina
3 stroužkyčesnek
1 kscibule
200 mlsmetana
4 lžíceplnotučná hořčice
1 lžícehladká mouka
1 ksčervená paprika
4 plátkyhovězí zadní
3 ksjarní cibulka

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí plátky očistíme a tence rozklepeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s hořčicí. Jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na proužky. Hovězí plátky opepříme a z jedné strany potřeme směsí hořčice s česnekem. Každý plátek poklademe kostičkami slaniny, jarní cibulkou a proužky papriky. Plátky svineme do závitků a spojíme párátky nebo nití. Na oleji necháme zpěnit cibuli, na které závitky zprudka orestujeme. Podlijeme vývarem a udusíme doměkka. Podle chuti přisolíme a připepříme. Šťávu zjemníme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Ještě 5 minut povaříme a můžeme podávat. Vhodnou přílohou k hovězím závitkům jsou houskové knedlíky. Recept můžeme obměnit tak, že místo plnotučné hořčice použijeme hořčici dijonskou. Pokrm bude ostřejší . Potom jsou k hovězím závitkům vhodnou přílohou opečené nebo americké brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí závitky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena