Hovězí vinařský guláš

Další recept na guláš, tentokrát pro vinaře.


4.712x
0
1×

Ingredience

70 gslanina
sůl
1 lžícemáslo
200 gcibule
1 špetkatymián
1 ksbobkový list
50 ghladká mouka
2 dlzakysaná smetana
700 gpřední hovězí maso
2 dlbílé suché víno
6 kscelý černý pepř
4 kuličkycelé nové koření

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, očistíme a nasekáme najemno. Slaninu rozškvaříme v hrnci. Vsypeme cibuli a dorůžova ji osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání jej osmahneme. Jakmile pustí šťávu, osolíme maso, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a podlijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř, přiklopíme a zvolna dusíme. Šťávy by mělo být menší množství, jen aby se maso a cibule nepřipálily. Podle potřeby podléváme vínem. K měkkému masu přilijeme smetanu a ještě zvolna povaříme, aby se smetana nesrazila a omáčka byla přiměřeně hustá. Dochutíme špetkou rozemnutého tymiánu a solí. Zjemníme máslem. Hovězí vinařský guláš podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí vinařský guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena