Hovězí v leču

Zkuste lečo, ale tentokrát s hovězím masem.


4.25x
90 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 lžícemáslo
2 kscibule
1 ksrajčatový protlak
4 plátkyhovězí zadní
1 sklenicezeleninové lečo

podle chuti

sůl
vegeta
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí plátky po okrajích lehce nařízneme a rozklepeme. Z obou stran je lehce osolíme a poprášíme mletou paprikou a moukou. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Lečo scedíme, ale nálev nevyléváme. V kastrolu rozpálíme máslo s olejem. Vložíme plátky hovězího a z obou stran je osmahneme. Zasypeme je cibulí a zalijeme protlakem, lehce podlijeme šťávou z leča a společně dusíme, až je hovězí téměř měkké. Pak přidáme lečo a dusíme doměkka. Nakonec podle chuti okořeníme vegetou a pepřem. Hovězí v leču podáváme horké. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo jen čerstvý chléb.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí v leču

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena