Hovězí tagliata

Hovězí bifteky krájené po italsku. Recept pro 2 osoby.


3.0150x
25 min

Postup přípravy

Česnek (množství podle chuti) očistíme a nakrájíme na plátky. Rozmarýn opereme a osušíme. Rukolu a rajčátka omyjeme a osušíme. Rukolu natrháme a rajčátka nakrájíme na měsíčky.



Špalík masa rozdělíme na dva zhruba stejné bifteky, které opečeme na grilu nebo na rozpáleném oleji v pánvi. Maso pečeme asi 4 minuty (podle velikosti bifteku),přičemž by mělo zůstat krvavé, maximálně medium. Během pečení k masu přidáme česnek a rozmarýn.



Když je maso hotové, zastříkneme ho olejem, opepříme a osolíme. Necháme je v teple chvilku "odpočinout".



Na talíře rozložíme rukolu a měsíčky rajčat. Maso vytáhneme z pánve a nakrájíme na tenké šikmé plátky. Porce masa rozložíme na rukolu, ozdobíme rozmarýnem a česnekem a můžeme podávat.



Vhodnou přílohou je bílé pečivo.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí tagliata

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.