Hovězí steaky na whisky

Steaky připravované na whisky.


3.386x
35 min
1×

Postup přípravy

Steaky omyjeme, osušíme a naložíme do whisky, ve které je alespoň hodinu necháme odležet. Pak steaky vyjmeme, osušíme a whisku uschováme.

Olej rozpálíme a steaky na něm z každé strany 2 minuty opékáme. Pak plamen zmírníme a dopékáme asi 8 minut, a v této době je 3x obrátíme. Pak je osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odležet.

Do výpeku nalijeme whisku, smetanu, přidáme máslo a za stálého míchání 5 minut povaříme. Ochutíme solí, bílým pepřem, pár kapkami worcesteru a citronovou šťávou.

Maso vyjmeme z alobalu, rozdělíme na talíře a přelijeme pikantní omáčkou. Ozdobíme bylinkami a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí steaky na whisky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.