Hovězí steak s olivami a sušenými rajčaty

Jídlo je rychlé na přípravu a výborně se hodí, když chcete potěšit masožravce kusem masa.


4.312x
20 min
1×

Postup přípravy

Hovězí steaky osolíme a opepříme po obou stranách nejlépe čerstvým pepřem a mořskou solí. Pokapeme olivovým olejem a následně rukou olej rozetřeme po celém steaku a dáme tak na 3 hodiny do chladu.

Pečeme na steakové pánvi bez dalšího oleje asi 2 minuty po obou stranách. Pokud nemáme maso přímo určené na steaky, tak bychom si čas měli zkusit odhadnout podle tloušťky steaků a druhu masa.

Po opečení přendáme steaky na talíř a dáme je do vyhřáté trouby tak na 100°C asi na 5 minut.

Mezitím, co je maso v troubě si na pánvi od steaků připravíme omáčku...Do pánve k výpeku přidáme trochu vody a necháme odvařit, šel by tam dát i vývar, ale nechtělo se mi to kazit bujonem. Pak přidáme černé olivy nakrájené na kolečka a pokrájená sušená rajčata a osolíme a opepříme. Na závěr do omáčky přidáme šťávu, která vytekla z masa v troubě. Požadované konzistence dosáhneme přidáním solamylu (jen tak špička kávové lžičky).

Hovězí steak s olivami a sušenými rajčaty podáváme s hranolky připravovanými v troubě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí steak s olivami a sušenými rajčaty

Zpět na recept