Vaření.czReceptyHovězí steak na tmavém pivě

Hovězí steak na tmavém pivě

Recept na steaky z telecího masa. Jednoduchý a chutný oběd nebo večeře.


4.36x
30 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 snítkarozmarýn
4 lžícezakysaná smetana
100 mltmavé pivo
4 kstelecí steak

podle chuti

sůl
olivový olej
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Steaky omyjeme, osušíme a pěstí jemně naklepeme. Na trošce oleje zpěníme rozmáčknutý česnek, který po chvilce vyjmeme. Do oleje vložíme rozmarýnovou větvičku a maso, které zprudka orestujeme z obou stran. Snížíme teplotu, přidáme smetanu a podlijeme pivem. Šťávu promícháme. Masové steaky občas obracíme a necháme vařit 10 - 15 minut. Záleží na nás, jak máme steaky rádi. Hotové maso opepříme a osolíme podle naší chuti. Hovězí steaky uložíme na talíř, podlijeme pivní šťávou a doplníme hranolky se salátem. Hovězí steak na tmavém pivě ihned podáváme.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí steak na tmavém pivě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena