Hovězí srdce po znojemsku

Hovězí srdce připravené obdobně jako klasická znojemská.


3.1135x
90 min

Ingredience

3 lžíceolej
1 lžičkamáslo
1 kscibule
1 lžícehladká mouka
1 lžičkarajský protlak
750 ghovězí srdce

podle chuti

sůl
3 kssterilovaná okurka
1 lžičkamletá sladká paprika
mletý černý pepř

podle potřeby

masový vývar

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Srdce očistíme a nakrájíme asi na 5 cm dlouhé proužky.

V hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme srdce a necháme je osmažit. Vše osolíme, opepříme, přidáme papriku, rajčatový protlak a pod pokličkou vše dusíme. Občas směs zamícháme a podle potřeby podléváme vývarem.

Když je maso měkké, necháme z něj vydusit šťávu a srdce zaprášíme moukou, kterou necháme orestovat dohněda. Potom opět podlijeme vývarem a pod pokličkou opět povaříme.

V malém kastrole na lžíci másla podusíme na kostičky nakrájené okurky, vložíme je do omáčky a ještě chvíli vše prohřejeme.

Hovězí srdce po znojemsku podáváme s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí srdce po znojemsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.