Hovězí sekaná s piniovými ořechy

Jednoduchá a zajímavá obměna klasické české sekané.


4.33x
60 min

Postup přípravy

Vejce lehce našleháme, cibuli nasekáme najemno, mrkev nastrouháme.

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Čtyři velké koláčové formy (250 ml) vymažeme řepkovým olejem.

V misce promícháme mleté maso, cibuli, mrkev, piniové ořechy, koření, vejce a strouhanku.

Připravenou směsí naplníme vymazané formy a důkladně ji upěchujeme. Pokapeme kečupem a pečeme 30 minut, dokud není maso propečené (sekaná se začne oddělovat po stranách od plechové formy).

Pokrm podáváme teplý nebo studený, s celozrnným chlebem a se salátem.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí sekaná s piniovými ořechy

Zpět na recept