Hovězí s výbornou omáčkou s chutí papriky, česneku a zázvoru

Recept na hovězí maso s výbornou omáčkou, která si nezadá ani se svíčkovou.


4.04x
90 min

Ingredience

1-2 lžíceolej
1 kscibule
1 kghovězí zadní

marináda

6 stroužkůčesnek
1 lžíceolej
citron
3 lžičkymletý zázvor
4 lžičkymletá sladká paprika

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Špalíček hovězího masa (1 - 1,5 kg) si den předem pomažeme připravenou směsí (marinádou).

Marinádu připravíme následovně: Rozmačkáme asi 6 - 8 stroužků česneku, přidáme 4 plné lžičky mleté papriky, 3 lžičky mletého zázvoru, trochu citronové šťávy a lžíci oleje, aby se vytvořila kašička. Necháme v lednici

Druhý den osmažíme 1 pokrájenou střední cibuli, smažíme ji do světle hněda, pak na ní opečeme připravené maso, osolíme a podlijeme vařící vodou. Podléváme podle toho, kolik chceme mít omáčky. Přiklopíme, dáme do trouby a pečeme, dokud není maso měkké. Omáčku podle chuti zahustíme, já dělám omáčky více, ale může být klidně i jen jako šťáva - méně vody a v tom případě ani nemusíme zahušťovat.

Hovězí s výbornou omáčkou s chutí papriky, česneku a zázvoru podáváme s bramborovým knedlíkem jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí s výbornou omáčkou s chutí papriky, česneku a zázvoru

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena