sůl | |
2 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
pepř | |
1 lžíce | sekaná petržel |
4 lžíce | hladká mouka |
2 dl | sladká smetana |
750 g | hovězí zadní |
špetka zázvor | |
3 lžíce | nakrájená pažitka |
4 ks | uvařená vejce |
Hovězí maso si opláchneme, vložíme do 0,5 l horké vody, přidáme špetku zázvoru, očištěnou překrojenou cibuli a uvaříme doměkka.
Z másla a mouky vymícháme světlou jíšku, zalijeme 0,5 l vývaru, dobře rozšleháme, aby se nám netvořily hrudky. Jíšku osolíme a vaříme asi 30 minut, aby nám vznikla hustší omáčka. Poté přilijeme do omáčky smetanu, rozšleháme, znovu krátce povaříme, dochutíme pepřem a solí. Přidáme nasekanout pažitku a petrželku, promícháme. Do omáčky vložíme na plátky nakrájená uvařená vejce a odstavíme.
Nakrájíme si uvařené maso na plátky a přelijeme omáčkou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena