Vaření.czReceptyHovězí s velikonoční omáčkou

Hovězí s velikonoční omáčkou


2.9566x
120 min

Postup přípravy

Hovězí maso si opláchneme, vložíme do 0,5 l horké vody, přidáme špetku zázvoru, očištěnou překrojenou cibuli a uvaříme doměkka.

Z másla a mouky vymícháme světlou jíšku, zalijeme 0,5 l vývaru, dobře rozšleháme, aby se nám netvořily hrudky. Jíšku osolíme a vaříme asi 30 minut, aby nám vznikla hustší omáčka. Poté přilijeme do omáčky smetanu, rozšleháme, znovu krátce povaříme, dochutíme pepřem a solí. Přidáme nasekanout pažitku a petrželku, promícháme. Do omáčky vložíme na plátky nakrájená uvařená vejce a odstavíme.

Nakrájíme si uvařené maso na plátky a přelijeme omáčkou.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí s velikonoční omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena