Vaření.czReceptyHovězí s rajčaty a zázvorem

Hovězí s rajčaty a zázvorem

Pikantní varianta hovězího masa, recept je inspirován orientální kuchyní.


4.36x
75 min

Postup přípravy

Maso očistíme a odblaníme, zalijeme horkou vodou se solí, případně jednou kostkou hovězího nebo zeleninového vývaru a vaříme asi 50 minut. Připravíme si velký pórek, 4cm velký kousek zázvoru a masitá rajčata. Pórek nakrájíme na kolečka, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na nudličky. Rozpálíme pánev. Na oleji restujeme pórek, přidáme asi 1 ml vývaru z masa, krátce povaříme. Nakonec přidáme anýz, cukr a zázvor. Jako poslední vložíme na kousky nakrájené změklé maso a rajčata, za občasného míchání ještě asi 5 minut smažíme. Hovězí s rajčaty a zázvorem podle chuti osolíme, můžeme také jemně zahustit světlou jíškou. Hovězí s rajčaty a zázvorem podáváme s rýží, těstovinami nebo bílým pečivem.
user-icon

autor alyš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí s rajčaty a zázvorem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena