Vaření.czReceptyHovězí roštěnky se svíčkovou omáčkou

Hovězí roštěnky se svíčkovou omáčkou

Svíčková omáčka trochu jinak. Recept vhodný pro rodinný nedělní oběd.


3.340x
120 min

Ingredience

2 kscibule
1 ksceler
1 ksmrkev
1 kspetržel
2 listybobkový list
4 kuličkynové koření
1 lžícehladká mouka
2 kelímkysladká smetana
4 kuličkycelý pepř
4 plátkyhovězí roštěná

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
ocet
0.5 kscitron
pepř

Postup přípravy

Plátky masa z hovězí roštěnky omyjeme, osušíme a naklepeme z obou stran. Nezapomeneme naříznout okraje, aby se maso nekroutilo. Poté osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a chvilku restujeme. Za pár minut vložíme plátky masa a opečeme z obou stran. Mezitím si očistíme zeleninu a nastrouháme ji na jemném struhadle. Až se maso z obou stran zatáhne, přidáme nastrouhanou zeleninu, bobkový list, nové koření, celý pepř, zamícháme a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou asi hodinu a půl. Občas promícháme, dolijeme vodu, aby se maso nepřipalovalo. Až je maso měkké, tak jej vyjmeme na talíř a přikryjeme poklicí. Vlastní šťávu zahustíme sladkou smetanou (nejlépe chutná Rama Cremefine na vaření) s hladkou moukou a omáčku asi 20 minut povaříme. Poté dochutíme solí, vymačkanou citronovou šťávou nebo octem. Až je omáčka hotová, vyjmeme bobkový list. Poté omáčku rozmixujeme, nalijeme zpět do hrnce, přidáme plátky masa a prohřejeme. Hovězí roštěnou podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor lucik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí roštěnky se svíčkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena