Hovězí roštěnky se svíčkovou omáčkou

Svíčková omáčka trochu jinak. Recept vhodný pro rodinný nedělní oběd.


3.340x
120 min

Postup přípravy

Plátky masa z hovězí roštěnky omyjeme, osušíme a naklepeme z obou stran. Nezapomeneme naříznout okraje, aby se maso nekroutilo. Poté osolíme a opepříme.

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a chvilku restujeme. Za pár minut vložíme plátky masa a opečeme z obou stran.

Mezitím si očistíme zeleninu a nastrouháme ji na jemném struhadle.

Až se maso z obou stran zatáhne, přidáme nastrouhanou zeleninu, bobkový list, nové koření, celý pepř, zamícháme a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou asi hodinu a půl. Občas promícháme, dolijeme vodu, aby se maso nepřipalovalo.

Až je maso měkké, tak jej vyjmeme na talíř a přikryjeme poklicí. Vlastní šťávu zahustíme sladkou smetanou (nejlépe chutná Rama Cremefine na vaření) s hladkou moukou a omáčku asi 20 minut povaříme. Poté dochutíme solí, vymačkanou citronovou šťávou nebo octem.

Až je omáčka hotová, vyjmeme bobkový list. Poté omáčku rozmixujeme, nalijeme zpět do hrnce, přidáme plátky masa a prohřejeme.

Hovězí roštěnou podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí roštěnky se svíčkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká