sůl | ||
40 g | tuk | |
1 ks | cibule | |
kmín | ||
2 dl | pivo | |
mletý pepř | ||
600 g | hovězí roštěnka | |
tvrdší chleba |
Nejprve nakrájíme cibulku nadrobno a naklepeme, osolíme a opepříme plátky roštěnky z hovězího. Na tuku pak zpěníme cibulku a přidáme také roštěnku, kterou opečeme z obou stran. Nakonec podlijeme vývarem, nebo trochou vody a dusíme asi 30 minut.
Mezitím můžeme nastrouhat trochu tvrdší chleba na jemném struhadle, přidáme do piva, promícháme a vše nalijeme k masu. Dodusíme doměkka. Podle potřeby podlíváme vývarem, aby omáčka příliš nezhoustla.
Podáváme například s houskovým knedlíkem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena