Hovězí plátky z roštěné (asi 1,5 cm vysoké) očistíme, blány nakrojíme, maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Jogurt promícháme s olejem, omáčkou Tamari, špetkou mletého zázvoru a prolisovaným česnekem. Do této směsi maso naložíme a necháme asi 3 hodiny v chladu marinovat. Mezitím si připravíme omáčku s čínskými houbami. Houby necháme okapat na sítku a oloupanou malou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Na oleji s máslem necháme zesklovatět cibulku, pak vmícháme okapané houby a restujeme asi 2 minuty. Směs ochutíme solí, mletým pepřem a zaprášíme hadkou moukou. Dále vše opékáme asi 3 - 5 minut, podljeme vývarem a zakrýté zvolna povaříme asi 10 minut. Zhoustlou omáčku zjemníme smetanou, dochutíme nasekanou petrželkou a umeoctem. Omáčku prohřejeme, ale již dále nevaříme. Marinované roštěnky osušíme a na pánvi s horkým olejem zprudka pečeme přibližně 3 - 4 minuty z každé strany. Pak teplotu snížíme a dopečeme doměkka. Plátky masa rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou s houbami a ihned podáváme. Vhodnou přílohou k hovězí roštěné s čínskými houbami je rýže nebo opečený brambor.
Vaříme z hovězího: Recept na španělského ptáčka krok za krokem
Plátek hovězího plněný vejcem, okurkou, slaninou a párkem. Kdo by neznal klasického španělského ptáčka. Příprava je trochu zdlouhavější, ale ne tak náročná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vaříme krok za krokem.

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?
Nákup masa je pro některé výpravou do neznáma. A co teprve rozluštit, k čemu se hodí plec, kližka nebo roštěnec. Tady je jednoduchý klíč k hovězímu - jeho výběru a přípravě.

Autor:Jarka Petrová

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena