Hovězí roštěná na zelenině

Recept na klasickou roštěnou s menší obměnou. Zelenina dodá na chuti a s rýží je téměř dokonalá.


2.08x
90 min

Postup přípravy

Cibuli pokrájíme nadrobno. Zelenou papriku, rajče a silnější plátek cukety pokrájíme na kousky. Hovězí maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Místo zadního hovězího masa lze použít i roštěnec, který můžeme zpracovat bez tlakového hrnce.

Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji do tmava, hovězí maso vložíme na cibuli, zprudka opečeme z obou stran a vyjmeme na talíř. Do vypečené šťávy přidáme pokrájenou zeleninu a lehce orestujeme.

Přidáme plátky masa, pro barvu můžeme trochu zakápnout tmavou sójovou omáčkou, zalijeme vodou a dusíme doměkka nejlépe v tlakovém hrnci pro kratší dobu přípravy. Měkkou hovězí roštěnou na zelenině dochutíme solí, pepřem či masoxem. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody.

K hovězí roštěné na zelenině můžeme jako přílohu zvolit cokoliv, u nás nejvíce preferujeme jasmínovou rýži.
user-icon

autor Iva


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí roštěná na zelenině

Zpět na recept