Vaření.czReceptyHovězí roštěná na pórku

Hovězí roštěná na pórku

Hovězí roštěná dušená na pórku a červené paprice, lehce ochucená česnekem a sardelkou. Podáváme podle chuti s vařeným bramborem, kroketami, těstovinami nebo rýží.


4.645x
45 min
2×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 ksmalá cibule
0.5 ksčervená paprika
2 plátkyhovězí roštěná
1 ksvelký pórek

podle potřeby

olej
hladká mouka
masový vývar

podle chuti

sůl
sardelová pasta
mletý černý pepř

Postup přípravy

Maso očistíme, na okrajích několikrát nařízneme a naklepeme. Potom plátky z jedné strany lehce potřeme sardelovou pastou a zaprášíme moukou. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostky. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme maso z obou stran, a to nejdříve nepotřenou stranou. Přidáme cibuli, papriku, pórek a česnek. Vše ještě asi 2 minuty restujeme a ochutíme solí a pepřem. Potom teplotu zmírníme a pánev zakryjeme pokličkou. Jakmile maso a zelenina pustí šťávu, přilijeme vývar a zvolna dusíme doměkka. Hovězí roštěnou na pórku podáváme s bramborem, kroketami, rýží nebo těstovinami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí roštěná na pórku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena