Vaření.czReceptyHovězí řízky z friťáku

Hovězí řízky z friťáku

Recept na řízky s česnekem smažené ve fritovacím hrnci.


4.77x
45 min

Ingredience

500 dkghovězí zadní
mletý černý pepř

na potření

5 stroužkůčesnek

podle chuti

sůl

trojobal

vejce
strouhanka
polohrubá mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Nakrájíme si hovězí svrchní šál na řízky a paličkou je natenko rozklepeme. Posolíme, popepříme a po obou stranách potřeme utřeným česnekem, kterým nešetříme. Hovězí řízky necháme uležet asi 30 minut. Hovězí řízky pak klasicky obalíme v trojobalu - polohrubá mouka, vejce, strouhanka. Hovězí řízky smažíme v rozpáleném fritovacím hrnci na nejvyšší teplotu, až jsou pěkně růžové. Hovězí řízky z friťáku ihned podáváme. Nejlépe chutnají s čerstvým chlebem a okurkou, ale dopřát si k nim můžeme i brambory.
user-icon

autor babka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí řízky z friťáku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena