Vaření.czReceptyHovězí polévka s paprikou

Hovězí polévka s paprikou

Recept na chutnou polévku s kousky hovězího masa a zeleniny.


5.05x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
3 ksbrambory
1 kscibule
0.25 lčervené víno
1 lžícepaprika mletá
1 kspaprika červená
1 kspaprika zelená
300 ghovězí maso
1 lhovězí vývar

podle chuti

sůl
majoránka
kmín
bobkový list
mletý černý pepř

podle potřeby

sádlo

na ozdobu

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na malé kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme na jemno. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Papriky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Cibuli s česnekem osmahneme na trošce sádla do tmavší barvy. Základ poprášíme mletou pálivou nebo sladkou paprikou. Promícháme a přidáme koření. Přidáme nakrájené hovězí maso, orestujeme a podlijeme vínem. Po chvíli podlijeme vývarem a pomalu vaříme asi 40 minut. Dále přidáme nakrájené papriky s brambory. Vaříme do úplného změknutího masa. Po uvaření polévky odendáme bobkový list a polévku dochutíme. Polévku nabereme do misek či talířů a posypeme nasekanou petrželkou. Hovězí polévku s paprikou podáváme teplou jako první chod s čerstvým pečivem.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí polévka s paprikou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena