Hovězí polévka s kapáním

Recept na pravou hovězí polévku. Silný vývar z hovězího žebra a morkových kostí se zeleninou a kapáním.


2.315x
150 min

Ingredience

1 kscibule
10 dkgceler
1 ksmrkev
0.5 kspetržel
800 ghovězí žebro
3 ksmorkové kosti

podle chuti

sůl
masox
celý černý pepř

drobení

1 ksvejce
15 dkghrubá mouka

na ozdobu

petrželka
pažitka

Postup přípravy

Hovězí žebro omyjeme, vložíme do studené vody, přidáme opláchnuté morkové kosti a zvolna přivedeme k varu. Teplotu stáhneme tak, aby nám vývar jen probublával. Pěnu, která se nám vytvoří, lžíci odebereme.

Do vývaru pak přidáme očištěnou mrkev, celer, petržel, malou cibuli, celý černý pepř, kousek masoxu a sůl. Vše necháme asi 2 hodiny pomalu táhnout, až je maso měkké. Maso vyjmeme a vývar scedíme, uvařenou zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru.

Zvlášť si připravíme kapání. Vejce rozšleháme, osolíme a postupně přisypáváme hrubou mouku, až máme těstíčko dostatečně husté. Necháme zavařit vodu, kterou jsme mírně osolili, do ní přes hustý cedník vlijeme těsto. Uvařené kapání scedíme a propláchneme studenou vodou. Kapání dáme na talíře a zalijeme horkým vývarem se zeleninou.

Hovězí polévku s kapáním můžeme na talíři ozdobit nasekanou petrželkou nebo nakrájenou pažitkou. Hovězí polévku ihned podáváme.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí polévka s kapáním

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena