Hovězí plátky v houbové omáčce

Jednoduchý recept pro milovníky houbových omáček. Tato je doplněna o smetanu.


4.637x
90 min
3×

Postup přípravy

Sušené houby předem namočíme asi do 1 - 2 dl studené vody. Připravíme si hovězí vývar z 1kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme.

Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme plátky hovězího masa, které orestujeme z obou stran. Potom zmírníme teplotu a nádobu přikryjeme poličkou. Až maso pustí vlastní šťávu, přidáme houby i s vodou a 1dl vína. Dusíme za občasného polévání vývarem do změknutí . Maso musí být ve vývaru ponořené.

Měkké hovězí plátky vyjmeme a omáčku zahustíme zakysanou smetanou a podle potřeby hotovou jíškou.

Hovězí plátky v houbové omáčce podáváme s houskovým knedlíkem a zdobíme smetanou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí plátky v houbové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká