Vaření.czReceptyHovězí plátky v houbové omáčce

Hovězí plátky v houbové omáčce

Jednoduchý recept pro milovníky houbových omáček. Tato je doplněna o smetanu.


4.637x
90 min
3×

Ingredience

3 dkgcibule
1 dlbílé víno
100 gzakysaná smetana
500 ghovězí plátek
2 hrstěsušené houby
masový bujón

podle potřeby

olej
voda
1-2 lžícehotová jíška

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Sušené houby předem namočíme asi do 1 - 2 dl studené vody. Připravíme si hovězí vývar z 1kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme plátky hovězího masa, které orestujeme z obou stran. Potom zmírníme teplotu a nádobu přikryjeme poličkou. Až maso pustí vlastní šťávu, přidáme houby i s vodou a 1dl vína. Dusíme za občasného polévání vývarem do změknutí . Maso musí být ve vývaru ponořené. Měkké hovězí plátky vyjmeme a omáčku zahustíme zakysanou smetanou a podle potřeby hotovou jíškou. Hovězí plátky v houbové omáčce podáváme s houskovým knedlíkem a zdobíme smetanou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí plátky v houbové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena