Vaření.czReceptyHovězí plátky na zázvoru

Hovězí plátky na zázvoru

Na přípravu snadný recept z hovězího.


3.06x
120 min

Ingredience

2 kscibule
0.5 kostkymasox
2 lžícehladká mouka
4 plátkyhovězí kýta

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý zázvor

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme a hustě posypeme mletým zázvorem. Okraje plátků jemně nařízneme, aby se při dušení nezkroutily. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji osmahneme dozlatova. Přidáme kořeněné plátky masa a osmahneme po obou stranách tak, aby se zatáhly. Pak je podlijeme vodou, přidáme rozdrobený masox. Dusíme doměkka pod pokličkou za občasného podlévání a obracení po dobu asi 30 minut. Měkké plátky vyndáme a položíme stranou. Šťávu necháme vydusit na tuk, přidáme hladkou mouku, aby vznikla hnědá jíška. Rozředíme jí vodou, vznikne hnědá šťáva, kterou ještě 10 minut povaříme. Podle chuti dosolíme a plátky hovězího vložíme do šťávy. Jako přílohu k hovězím plátkům na zázvoru podáváme brambory, bramborové knedlíky či rýži.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí plátky na zázvoru

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena