Hovězí plátky na slanině se žampiony

Krátká doba přípravy - děláme většinu v papiňáku. Chuťově laděné do divočiny.


4.611x
60 min

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Plátky hovězího naklepeme a osolíme z obou stran.

Na oleji rozškvaříme slaninu. Přidáme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Vše nejlépe v papiňáku. Na pánvičce opečeme plátky masa. Vše přendáme do papiňáku a zalijeme vývarem. Přidáme nové koření, pepř a bobkový list. Osolíme a přivedeme k varu. Zalijeme moukou rozmíchanou v trošce vody, promícháme a papiňák uzavřeme. Hovězí plátky na slanině dusíme 40 - 50 minut.

Měkké plátky vyjmeme. Do omáčky přidáme smetanu a za častého míchání prohříváme 6 - 8 minut. Na kousku másla krátce podusíme i trochu silnější plátky žampionů. Omáčku přecedíme, přidáme plátky masa a žampiony. Hovězí plátky na slanině se žampiony necháme ještě chvíli prohřát.

Hovězí plátky na slanině se žampiony podáváme s přílohou podle chuti. Vhodný je houskový knedlík, rýže, ale i hranolky či smažené vařené brambory.
user-icon

autor lucifer


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí plátky na slanině se žampiony

Zpět na recept