Pikantní hovězí plátky dušené na feferonkách s kapií. Recept i pro slavnostnější příležitost.
2-3 stroužky | česnek |
2 ks | kapie |
4 plátky | hovězí maso |
1 svazek | jarní cibulka |
1 lžička | dijonská hořčice |
4-5 ks | feferonka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
1 lžička | koření Tandoori masala |
podle potřeby | |
vývar | |
máslo | |
1 lžička | solamyl |
Plátky hovězího masa očistíme, tence rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Čerstvé feferonky očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou jarní cibulku usekáme najemno. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Kapie zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Na oleji zprudka opečeme plátky masa dorůžova. Potom maso vyjmeme a k výpeku přidáme máslo. Na výpeku s máslem necháme zesklovatět cibulku, plátky česneku a feferonky. Pak do kastrolu vrátíme maso, přidáme koření tandoori, vše podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Asi 10 minut před dokončením pokrmu přidáme k masu nakrájené papriky a šťávu podle potřeby zahustíme máčeným solamylem. Dušené hovězí plátky na feferonkách podáváme s rýží.
Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?
Nákup masa je pro některé výpravou do neznáma. A co teprve rozluštit, k čemu se hodí plec, kližka nebo roštěnec. Tady je jednoduchý klíč k hovězímu - jeho výběru a přípravě.
Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem
Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena