Kus masa rozpůlíme na 2 stejné steaky. Umyté a osušené hovězí steaky naklepeme pěstí. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Oloupanou zeleninu nakrájíme na drobné tenké nudličky. Steaky zprudka opečeme z obou stran na olivovém oleji. Maso vyjmeme a uložíme na teplé místo.
Do výpeku masa přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou po chvíli podlijeme červeným vínem. Po odpaření vína ji podlijeme vývarem. Přidáme bobkový list, tymián, nakrájenou zeleninu a chilli papričku. Vložíme hovězí steaky a společně restujeme. Ne však více než 3 - 5 minut. Bobkový list vyjmeme.
V míse promícháme vejce, mléko, celozrnnou mouku, muškátový oříšek a sůl. Těsto nastrouháme přes velká očka struhadla přímo do vroucí osolené vody. Vaříme pár minut a propláchneme pod studenou vodou.
Hovězí pikantní steak s celozrnnou přílohou upravíme na talíře a podáváme jako hlavní teplý chod.