Recept na rychlou úpravu hovězího masa. Bude se nám hodit praktický "papiňák".
Hodnocení
4.1
/ 5 (10x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
3x
Ingredience
1 ks
velká cibule
4 lžíce
hladká mouka
1 kelímek
zakysaná smetana
1 ks
červená kapie
500 g
hovězí zadní
podle chuti
sůl
podle potřeby
mletá červená paprika
Postup přípravy
Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, kapii očistíme a obojí nakrájíme.
V hrnci rozehřejeme olej, na kterém zprudka orestujeme maso, osolíme, přidáme mletou papriku. Doplníme o cibuli, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, přidáme kousky kapie a hrnec uzavřeme.
Dusíme v papiňáku přibližně 20 minut (podle velikosti masa). Poté hrnec otevřeme a vmícháme kysanou smetanu.
Hovězí perkelt podáváme s dušenou rýží.