Hovězí pečeně na zázvoru

Pečeně pro celou rodinu.


3.4105x
75 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. Smícháme mletou sladkou a pálivou papriku, mletý zázvor, česnek utřený se solí a přidáme tolik šťávy z citronu, aby vznikla pasta, nikoliv řídká kaše, protože maso je pak kyselé.

Omytý díl masa prošpikujeme slaninou, mírně osolíme a potřeme marinádou. Maso přeložíme do mísy a poklademe plátky čerstvého zázvoru. Necháme několik hodin (nejlépe do druhého dne) v lednici marinovat.

V pekáči rozehřejeme máslo a marinované maso ze všech stran opečeme aby se zatáhlo. Pak vše vložíme do trouby a pečeme. Během pečení podléváme výpekem, a podle potřeby i vývarem.

Šťávu po dopečení masa můžeme zahustit francouzským máslem (hladká mouka a máslo v poměru 1:1).

Maso nakrájíme a ihned servírujeme. Podáváme přelité zahuštěným výpekem a s bramborovým knedlíkem.
user-icon

autor erp


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí pečeně na zázvoru

Zpět na recept