Nejprve si připravíme marinádu. Smícháme mletou sladkou a pálivou papriku, mletý zázvor, česnek utřený se solí a přidáme tolik šťávy z citronu, aby vznikla pasta, nikoliv řídká kaše, protože maso je pak kyselé.
Omytý díl masa prošpikujeme slaninou, mírně osolíme a potřeme marinádou. Maso přeložíme do mísy a poklademe plátky čerstvého zázvoru. Necháme několik hodin (nejlépe do druhého dne) v lednici marinovat.
V pekáči rozehřejeme máslo a marinované maso ze všech stran opečeme aby se zatáhlo. Pak vše vložíme do trouby a pečeme. Během pečení podléváme výpekem, a podle potřeby i vývarem.
Šťávu po dopečení masa můžeme zahustit francouzským máslem (hladká mouka a máslo v poměru 1:1).
Maso nakrájíme a ihned servírujeme. Podáváme přelité zahuštěným výpekem a s bramborovým knedlíkem.