Vaření.czReceptyHovězí pečeně na zázvoru

Hovězí pečeně na zázvoru

Pečeně pro celou rodinu.


3.4105x
75 min

Ingredience

5 plátkůslanina
sůl
5-8 dkgmáslo
10 plátkůčerstvý zázvor
1 kghovězí zadní (ořech, roštěná)

marináda

2-3 stroužkyčesnek
citronová šťáva
1 lžícemletý zázvor
1 lžícemletá sladká paprika
0.5 lžičkymletá pálivá paprika

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. Smícháme mletou sladkou a pálivou papriku, mletý zázvor, česnek utřený se solí a přidáme tolik šťávy z citronu, aby vznikla pasta, nikoliv řídká kaše, protože maso je pak kyselé. Omytý díl masa prošpikujeme slaninou, mírně osolíme a potřeme marinádou. Maso přeložíme do mísy a poklademe plátky čerstvého zázvoru. Necháme několik hodin (nejlépe do druhého dne) v lednici marinovat. V pekáči rozehřejeme máslo a marinované maso ze všech stran opečeme aby se zatáhlo. Pak vše vložíme do trouby a pečeme. Během pečení podléváme výpekem, a podle potřeby i vývarem. Šťávu po dopečení masa můžeme zahustit francouzským máslem (hladká mouka a máslo v poměru 1:1). Maso nakrájíme a ihned servírujeme. Podáváme přelité zahuštěným výpekem a s bramborovým knedlíkem.
user-icon

autor erp

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí pečeně na zázvoru

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena