Hovězí zadní maso prošpikujeme nudličkami párků a slaniny obalenými v paprice. Povrch masa opepříme, posypeme nakrájenou cibulí, pokapeme rozehřátým sádlem i máslem a dáme do druhého dne odležet do chladu.
Před přípravou v pekáčku rozehřejeme trochu tuku, z masa odstraníme cibuli, maso osolíme a dáme na rozehřátý tuk ze všech stran opéct. Pak přidáme cibuli a osmahneme ji spolu s masem. Maso podlijeme pivem a pod poklicí pečeme doměkka. Podléváme horkou vodou, přeléváme výpekem a obracíme. Hovězí maso pečené na pivě dopečeme odkryté. Výpek můžeme zaprášit trochou hladké mouky, osmahnout, zalít vodou a povařit. Dochutíme solí, případně stroužkem česneku.
Hovězí pečené na pivě podáváme s knedlíky.