Šalvěj a rozmarýn nasekáme na jemno. Nasekanou směs osolíme, opepříme a promícháme. Kus hovězího masa promasírujeme prsty připravenou bylinkovou směsí ze všech stran.
Ve větším hrnci rozehřejeme pár lžic oleje a maso v celku opečeme ze všech stran. Maso podlijeme polovinou piva a pomaličku už přikryté dusíme do změknutí za občasného otáčení a podle potřeby po troškách přiléváním vody nebo hovězího vývaru.
Už měkké maso odebereme a udržujeme v teple. Do základu omáčky vlijeme zbytek piva, ve kterém jsme promíchali vrchovatou lžíci mouky (bez hrudek). Mícháme a necháme asi 10 minut provařit. Maso nakrájíme na plátky a vrátíme do horké omáčky. Podle chuti ještě omáčku osolíme.
Hovězí omáčka s pivem chutná s rýží nebo knedlíkem.