Hovězí omáčka s pivem

Recept na chuťově výbornou omáčku provoněnou bylinkami a pivem.


4.419x
90 min

Ingredience

1 kghovězí maso

podle potřeby

olej
vývar
hladká mouka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

omáčka

1 snítkarozmarýn
5 lístkůšalvěj
500 mlsvětlé pivo

Postup přípravy

Šalvěj a rozmarýn nasekáme na jemno. Nasekanou směs osolíme, opepříme a promícháme. Kus hovězího masa promasírujeme prsty připravenou bylinkovou směsí ze všech stran.

Ve větším hrnci rozehřejeme pár lžic oleje a maso v celku opečeme ze všech stran. Maso podlijeme polovinou piva a pomaličku už přikryté dusíme do změknutí za občasného otáčení a podle potřeby po troškách přiléváním vody nebo hovězího vývaru.

Už měkké maso odebereme a udržujeme v teple. Do základu omáčky vlijeme zbytek piva, ve kterém jsme promíchali vrchovatou lžíci mouky (bez hrudek). Mícháme a necháme asi 10 minut provařit. Maso nakrájíme na plátky a vrátíme do horké omáčky. Podle chuti ještě omáčku osolíme.

Hovězí omáčka s pivem chutná s rýží nebo knedlíkem.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí omáčka s pivem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena