Hovězí nudličky s rukolou a rajčátky

Ideální jednoduchý a lehký oběd či večeře s hovězím masem a zeleninou. Recept se bude hodit na letní dny.


4.715x
20 min
2×

Postup přípravy

Umytá a osušená rajčátka nakrájíme na 4 části, vložíme je do misky a dochutíme olivovým olejem, špetkou soli a pepřem. Promícháme je, přikryjeme transparentní folií a necháme odpočinout na 30 minut v lednici.

Rukolu omyjeme a osušíme. Čisté maso nakrájíme na nudličky dlouhé asi 2 cm.

Na pánvi rozehřejeme lžičku olivového oleje, přidáme rozmáčknutý česnek v košilce a rozmarýn. Asi po 2 minutkách vyndáme česnek a vložíme nakrájené maso. Restujeme přikryté do změknutí, můžeme podlít troškou vody. U konce vaření podlijeme balsamikovým octem a necháme vypařit. Podle chuti osolíme, opepříme.

Talíř obložíme rukolou a rajčátky, na vrch položíme hovězí nudličky. Hovězí nudličky s rukolou a rajčátky servírujeme jako hlavní chod, chutná dobře třeba jen s čerstvým pečivem.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí nudličky s rukolou a rajčátky

Zpět na recept