Hovězí plátky nakrájíme na drobné nudličky, dáme do misky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přetáhneme potravinovou fólií a dáme chladit do lednice na 15 minut. Šalotky nakrájíme na drobná půl kolečka, očistíme mrkvičky a nasekáme lístky petrželky na drobno.
Na pánev s nepřilnavým povrchem dáme silnější plátek másla. Na rozehřáté máslo vložíme vychlazené maso a zprudka opečeme aby se maso zatáhlo. Potom podlijeme trochou vody. Jen tak aby bylo zhruba z poloviny ponořené a necháme dusit tak dlouho, dokud se nevyvaří všechna voda.
Mezitím si do hrnce se světlým vnitřkem dáme zahřát asi milimetrovou vrstvu olivového oleje a na něm krátce orestujeme mrkvičky. Poté je zalijeme asi centimetrovou vrstvou vývaru a necháme pod pokličkou dusit asi 5 minut. Pokličku dáme bokem a necháme vývar téměř úplně vyvařit. Mrkvičky musí krásně změknout.
Podušené maso sundáme z pánve do misky a přiklopíme ji talířem nebo pokličkou. Na pánev dáme silnější plátek másla a a na něm necháme změknout šalotku. Jakmile šalotka změkne, přidáme zakysanou smetanu, půl lžičky hrubozrnné hořčice, sůl, pepř a asi jednu lžičku cukru, pořádně promícháme a necháme chvilku povařit. Do směsi přidáme maso, dochutíme směs podle vlastní chuti a na mírném plameni necháme přihřívat.
Jakmile se vývar z mrkviček téměř úplně vyvaří, přidáme na ně plátek másla, necháme jej rozpustit, přidáme sůl, trošku cukru a 2 lžíce medu. Vše pořádně promícháme, aby se na mrkvi vytvořil lesklý povrch, zasypeme petrželkou a opět pořádně promícháme aby se petrželka na mrkev pěkně nabalila.
Hovězí nudličky na šalotce ve smetanové omáčce podáváme s glazovanými karotkami.