Hovězí na způsob zvěřiny

Recept na úpravu hovězího masa na způsob zvěřiny.


4.04x
60 min
1×

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji zpěníme půlku nadrobno nakrájené cibule. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a vše osmažíme.

Na směs dáme na menší kousky nakrájené a naklepané maso, krátce ho osmažíme z obou stran, ochutíme solí a pepřem. Hovězí dusíme tak dlouho, dokud se šťáva z masa nevydusí. Dále zaprášíme moukou, kterou necháme osmahnout a za stálého míchání podléváme vodou na potřebné množství šťávy.

Nakonec maso zasypeme druhou polovinou pokrájené cibule, přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, hořčici, marmeládu a vše dusíme asi 40 minut. Když je maso měkké, vmícháme do hotové šťávy s masem víno a smetanu. Prohřejeme, ale už nevaříme.

Hovězí na způsob zvěřiny podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor ejmik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí na způsob zvěřiny

Zpět na recept