Na rozpáleném oleji zpěníme půlku nadrobno nakrájené cibule. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a vše osmažíme.
Na směs dáme na menší kousky nakrájené a naklepané maso, krátce ho osmažíme z obou stran, ochutíme solí a pepřem. Hovězí dusíme tak dlouho, dokud se šťáva z masa nevydusí. Dále zaprášíme moukou, kterou necháme osmahnout a za stálého míchání podléváme vodou na potřebné množství šťávy.
Nakonec maso zasypeme druhou polovinou pokrájené cibule, přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, hořčici, marmeládu a vše dusíme asi 40 minut. Když je maso měkké, vmícháme do hotové šťávy s masem víno a smetanu. Prohřejeme, ale už nevaříme.
Hovězí na způsob zvěřiny podáváme s přílohou podle chuti.