Hovězí na žampionech

Chutný oběd. Při přípravě receptu ale musíme počítat s tím, že se musí trochu déle vařit.


4.534x
90 min
5×

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Maso orestujeme na oleji a vyndáme na talíř.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na té samé pánvičce a tuku osmahneme cibulku, přidáme lžičku protlaku, masox a pak maso, které podlijeme vývarem nebo pouze vodou, dusíme pomalu do poloměkka asi hodinu. Poté přidáme nakrájené žampiony a trošku kmínu. Až je hovězí maso na žampionech měkké, zahustíme omáčku hotovou jíškou, na zjemnění můžeme přidat trochu smetany.

Hovězí na žampionech podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.
user-icon

autor neligrej


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí na žampionech

Zpět na recept