Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí maso je podle tohoto receptu dobře podušené v zeleninové omáčce a vhodné k bramborovému knedlíku.


5.012x
90 min
3×

Postup přípravy

Připravíme si maso hovězí nebo divočáka. Osvědčil se mi hovězí pupek nebo i přední, a zrovna tak divočina. Maso nakrájíme na plátky asi 1 cm široké a zlehka rozklepeme.

Zeleninu očistíme a nastrouháme. Na sádle nebo oleji osmažíme zeleninu dohněda. Přidáme maso, osolíme a posypeme kořením na divočinu. Podéíváme červeným vínem a dusíme doměkka tak, aby se zelenina úplně rozvařila do omáčky. Na závěr omáčku dochutíme rajským protlakem a kečupem.

Jako přílohu si připravíme bramborové knedlíky. Uvařené brambory nastrouháme, smícháme s moukou, vejcem a špetkou soli. Vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme knedlíky a běžně uvaříme ve vroucí vodě.

Hovězí na víně se zeleninou podáváme s bramborovým knedlíkem. Doba přípravy je podle kvality masa.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí na víně se zeleninou

Zpět na recept