Vaření.czReceptyHovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí maso je podle tohoto receptu dobře podušené v zeleninové omáčce a vhodné k bramborovému knedlíku.


5.012x
90 min
3×

Ingredience

1 špetkasůl
1 lžičkadivoké koření
750 ghovězí maso

příloha

1 špetkasůl
1-2 ksvejce
10 hrstíhrubá mouka
6 ksvařené brambory

omáčka

0.5 ksceler
2 ksmrkev
1 kspetržel
5 dlčervené víno
voda na podlití
1-2 lžícejemný kečup
1 konzervamalý rajský protlak

Postup přípravy

Připravíme si maso hovězí nebo divočáka. Osvědčil se mi hovězí pupek nebo i přední, a zrovna tak divočina. Maso nakrájíme na plátky asi 1 cm široké a zlehka rozklepeme. Zeleninu očistíme a nastrouháme. Na sádle nebo oleji osmažíme zeleninu dohněda. Přidáme maso, osolíme a posypeme kořením na divočinu. Podéíváme červeným vínem a dusíme doměkka tak, aby se zelenina úplně rozvařila do omáčky. Na závěr omáčku dochutíme rajským protlakem a kečupem. Jako přílohu si připravíme bramborové knedlíky. Uvařené brambory nastrouháme, smícháme s moukou, vejcem a špetkou soli. Vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme knedlíky a běžně uvaříme ve vroucí vodě. Hovězí na víně se zeleninou podáváme s bramborovým knedlíkem. Doba přípravy je podle kvality masa.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí na víně se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena