Hovězí na víně s bramborovými noky a sýrovou omáčkou

Recept na dobrý hlavní chod z hovězího masa.


4.312x
90 min

Ingredience

2 lžícecukr
2 kscibule
2 dlčervené víno
1 hrstpetrželová nať
500 ghovězí zadní
0.5 lhovězí vývar

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

omáčka

250 mlsmetana ke šlehání
100 gtvrdý sýr

Postup přípravy

Hovězí zadní nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na nudličky a petrželovou nať nakrájíme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno.

Hovězí maso opečeme na trošce oleje dozlatova, poté maso vyjmeme a na výpeku dohněda opečeme pokrájenou cibuli. Přidáme 2 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Podlijeme suchým červeným vínem, přidáme hovězí vývar, vrátíme maso zpět a dusíme doměkka. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať.

V kastrůlku ohřejeme smetanu ke šlehání, přidáme nastrouhaný sýr a za stálého míchání vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Můžeme dochutit solí, případně nějakou bylinkou.

Hovězí na víně podáváme se sýrovou omáčkou a bramborovými noky opečenými na másle.
user-icon

autor cikl


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí na víně s bramborovými noky a sýrovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena