Hovězí na okurkách

Recept na dušené maso s plátky okurek.


5.06x
120 min
3×

Ingredience

1 lžičkacukr
1-2 stroužkyčesnek
sůl
2 lžíceocet
40 gtuk
2 kscibule
1 lžícemouka
1 lžičkahořčice
mletý pepř
500 ghovězí zadní
3 kssterilované okurky
0.5 lvoda nebo vývar

Postup přípravy

Maso nakrájíme na menší plátky a naklepeme. Na tuku orestujeme jemně pokrájenou cibuli. Přidáme cukr a ještě chvíli pražíme. Pak zalijeme octem. Do tohoto základu vložíme maso. Vše osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Pod pokličkou hovězí pomalu dusíme a jen mírně podléváme vodou. Dusíme do poloměkka. Když se tekutina vydusí, maso poprášíme moukou a přidáme hořčici. Kyselé okurky nakrájíme na tenké plátky. Přidáme je k masu, přilijeme asi 1/2 l vody a dusíme, až je maso měkké a šťáva mírně zhoustne. Hovězí na okurkách ozdobíme nakrájenou okurkou do vějířku. Hovězí na okurkách podáváme s rýží.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí na okurkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena